« »

Лято 2018 в Сиде от Варна

8 дни / 7 Нощувки
31.08.2018 г. 21.09.2018 г. 28.09.2018 г.
Цена от:  319 EUR


 
Полетно разписание: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

Ден 1:
Директен чартърен полет от Варнадо Анталия. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Ако сте любители на круизните пътувания, то една Разходка с яхта би изпълнила прекрасно деня ви. Плавайки по крайбрежието, ще достигнете до живописния водопад Карпу Калдаран – мястото, където река Дюден пада шумно в морето от 50 м. височина. Следващата спирка е пристанището Калеичи в стария град, където ще хвърлите котва сред множеството яхти - време за обяд. Разходката продължава към остров Сечан, който се намира на 10 км от пристанището - формата на острова наподобява профила на мишка, откъдето идва и името му. Спирка за плуване в кристалните води на Средизмено море. Обиколка завършва с посещение на залива Chaltydzhak и отново време за плуване. Екскурзията завършва на яхтеното пристанище на Челеби. Ако ли пък сте любители на подводния свят – то потопете се в едно Дайвинг приключение, плувайки сред ярки корали, разпръснати около многото подводни пещери и потънали руини. Не е необходимо да притежавате специален сертификат, за да може да се насладите на това изживяване. Пътуването включва плаване със специално оборудвана лодка, обучение от опитни инструктори и две половин-часови гмуркания. Екскурзията включва обяд на борда на лодката. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Ефес - най-големият и най-добре запазеният древен град в света. Трудно е да се повярва, но днес градът изглежда почти без промяна от основаването му през XI век преди новата ера. Разходка из древни улици, римски бани, домът на любовта (публичен дом), огромен амфитеатър, библиотека, фонтана на император Адриан, акведукт, храма на Артемида. Време за почивка и обяд (включен в цената на екскурзията). Следва посещение на Дома на Дева Мария, където според легендата тя прекарва последните години от живота си. В близост е съвременния град Селчук, ще видите храма на Артемида, джамията Иса Бей (XIII век пр.н.е). и крепостта Селчук. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Памуккале. “Замъкът от памук” е един от най-удивителните туристически обекти. Водни струи от древния град Хиераполис, богати на минерални соли, падайки от голяма височина, създават причудливи, вкаменени, ослепително бели каскади. В това живописно място от горещите извира вода, пренаситена с калциев карбонат. Когато тя достига до повърхността, от нея се освобождава CO2, а калциевият карбонат се отлага, като образува варовикови отлагания върху скалистите тераси. Благодарение на минералния си състав, водата спомага за лечението на редица заболявания. По време на екскурзията можете да се изкъпете в един от най-древните в света изкуствени басейни, както е правила самата Клеопатра и древните римски императори. Професионален екскурзовод ще ви разкаже интересни истории за тези места. Памуккале е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Кекова и Мир Ликийски. Екскурзията започва с обиколка с яхта до удивително красивия остров Кекова, където през прозрачната вода могат да се видят развалините на античните градове Кекова и Симена, потънали под водата в резултат на земетресение. Следва обяд в рибарско селище (включен в цената), а след това пътуване с автобус към Мир Ликийски. През първото хилядолетие Мир е столица на Ликия – неголяма, но независима страна. Ликийците смятали архитектурата за по–висше от всички останали изкуства, особено при строителството на гробници. До наши дни е запазен удивителен комплекс скални гробници. Наблизо се намира и църквата, в която се предполага, че е погребан Св. Николай. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Ако харесвате екстремните преживявания, то може да посветите деня на Рафтинг, Парапланеризъм или на Джип сафари: Рафтинг – изглежда опасно, но всъщност е едно вълнуващo 12-километрово спускане със салове и канута по планинска река, игри, къпане, барбекю сред природата. За вас ще се грижат квалифицирани инструктори, ще бъдете обезопасени с каски и спасителни жилетки. Пътуването завършва с вечеря в ресторант с красива гледка към планината; Полетът с парапланер е уникален и незабравим. Насладете се на кратка обиколка из околността и вижте колко е красива Анталия дори и от 1200 м. височина; Джип сафари – екстремност през неравен терен, каньони, надолу към планински плата и речни корита, а след това нагоре към височина от 1800 м., а най-смелите могат да се изкъпят във водите на водопад. Обяд в живописна котловина. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия със самолет до Кападокия или Северен Кипър: Кападокия има уникално историческо и културно наследство. Там се намират приказните "комини“ – формирали се преди 13 милиона години впечатляващи природни скални образувания, сякаш обитавани от призраци. В националния парк Гьореме можете да се насладите на изумителните манастири, църкви и къщи, издялани в меките скали преди стотици години. Има над 30 църкви и параклиси с фрески от IX и XI в. Посещение на древния град Каймаклъ, обявен като туристическа атракция - спускайки се в дълбините му по многобройни тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоръжения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Няма как да пропуснете и музея на открито в Гьореме- комплекс от църкви и параклиси със запазените древни стенописи; Северен остров Кипър се счита за турска територия. Полетът до там трае около час и половина. Първата спирка е древния град Салямис, където ще видите скритите из руините училище, театър, пристанище, базиликата „Свети Епифаний“ и храм на Зевс. Следващата спирка е град Фамагуста, който през Средновековието се е смятал за най-богатия град в света. Ще видите стари квартали, венециански стени, катедралата „свети Никола“, превърната в музей, мъртвият град Вароша, чийто плаж е признат за един от седемте най-добри в света, но града е забранена за зона. Няма как да пропуснете туристическата столица на Северен Кипър- Кирения, от където ще се качите на лодка, с която ще обиколите крайбрежието и ще вкусите от местната кухня. Вечерта – свободно време за обиколка из Кирения. Полет за Анталия, връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8:
Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00ч. Багажът може да бъде оставен за съхранение в стая около рецепцията, предназначена за това. Свободно време. Трансфер до летището и полет за Варна.


ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетен билет Варна - Анталия - Варна с чартърен полет;
 • пътнически и летищни такси /които са в размер на 79 евро на човек към 01.11.2017/;
 • 7 нощувки в избрания хотел на съответния пансион;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance).

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане в Анталия);
 • доплащане за медицинска застраховка за 8 дни за лица от 65 до 75 г: 5 евро; за лица от 75 до 80 г: 14 евро;
 • горивна такса **;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Групама Застраховане'' ЕАД".

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
1. Плащания:
 • депозит в размер на 250 лева на човек от общата дължима сума на човек при записване;
 • доплащане: до 22 дни преди датата на пътуване.
2.Необходими данни за всички пътуващи:
 • 2.1. Три имена на латиница по международен паспорт.
 • 2.2. Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин.
 • 2.3. Номер на паспорт и дата на валидност.
 • 2.4. Забележка, в случай че лицето не е български гражданин.
  • Пътническите листове се оптимизират в съгласие с новите изисквания за използването на Резервационни Данни за Пътниците (PNR) и Предварителна Пътническа Информация (API) за чартърните полети. В България тези промени се регулират от закона за ДАНС, обнародван в ДВ на 23.02.2016г – повече информация можете да намерите ТУК.
3. Анулационни срокове:
 • 3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването;
 • 3.2. При анулация от 44 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит;
 • 3.3. При анулация от 21 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
 • 3.4. При анулация от 7 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
авиокомпания Bulgarian Air Charter
 • седалище и адрес: София, ул. "Павел Красов" 35
 • номер на лиценз: BG 2407 - 08
 • тип самолет: MD-82

УТОЧНЕНИЕ**:
 • Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 502 долара на тон; Анталия: 512 долара на тон и при валутен курс 1 Eur = 1,08 USD. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge).

Важно:
 • Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок след предоставяне на оферта и избор на хотел.

 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 60. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при записване и авансово плащане в размер на 40% при резервация с пълно плащане до 21 дни преди датата на пътуване. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
 • Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/.
 • Гражданите на Република България, притежаващи международни паспорти с валидност минимум 60 дни след датата на отпътуване от Турция, могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 (деветдесет) дни в рамките на 6 (шест) месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове. 
   
ADORA GARDEN 3 * - *
 

цена от:
657 EUR
 
 
 
 
   
SIDE YESILOZ HOTEL 3 * - *
 

цена от:
888 EUR
 
 
 
 
   
THE COLOURS SIDE 4 * - *
 

цена от:
643 EUR
 
 
 
 
   
LARISSA BEACH CLUB SIDE 4 * - *
 

цена от:
638 EUR
 
 
 
 
   
ADORA HOTEL 3 * - *
 

цена от:
657 EUR
 
 
 
 
   
ARMAS BELLA SUN 4 * - *
 

цена от:
770 EUR
 
 
 
 
   
SIDE MIAMI BEACH HOTEL 3 * - *
 

цена от:
657 EUR
 
 
 
 
   
DREAM FAMILY CLUB 4 * - *
 

цена от:
958 EUR
 
 
 
 
   
SUNCITYSIDE HOTEL 4 * - *
 

цена от:
811 EUR
 
 
 
 
   
MAYA GOLF HOTEL HV-2 - *
 

цена от:
741 EUR
 
 
 
 
   
MAYA WORLD HOTEL HV-2 - *
 

цена от:
776 EUR
 
 
 
 
   
SIDE COROLLA HOTEL 4 * - *
 

цена от:
1021 EUR
 
 
 
 
   
PALM D'OR HOTEL 3 * - *
 

цена от:
825 EUR
 
 
 
 
   
DREAM WORLD AQUA RESORT&SPA 5 * - *
 

цена от:
1196 EUR
 
 
 
 
   
SIDE VALENTINE RESORT & SPA 5 * - *
 

цена от:
1175 EUR
 
 
 
 
   
VENUS 4 * - *
 

цена от:
790 EUR
 
 
 
 
   
SUN BEACH PARK 3 * - *
 

цена от:
834 EUR
 
 
 
 
   
SUNRISE RESORT HOTEL 5 * - *
 

цена от:
1321 EUR
 
 
 
 
   
SEA WORLD RESORT&SPA 5 * - *
 

цена от:
1115 EUR
 
 
 
 
   
SEA PLANET RESORT & SPA 5 * - *
 

цена от:
1100 EUR
 
 
 
 
   
SURAL RESORT 5 * - *
 

цена от:
1162 EUR
 
 
 
 
   
TURQUOISE HOTEL SIDE 5 * - *
 

цена от:
1574 EUR
 
 
 
 
   
SIDE AURORA HOTEL 4 * - *
 

цена от:
741 EUR
 
 
 
 
   
SIRMA HOTEL 4 * - *
 

цена от:
1056 EUR
 
 
 
 
   
SIDE SU HOTEL 4 * - *
 

цена от:
801 EUR
 
 
 
 
   
SERENIS HOTEL 5 * - *
 

цена от:
993 EUR
 
 
 
 
   
OZ HOTELS SIDE PREMIUM 5 * - *
 

цена от:
997 EUR
 
 
 
 
   
SENTIDO FLORA GARDEN 5 * - *
 

цена от:
1210 EUR
 
 
 
 
   
SELGE HOTEL 3 * - *
 

цена от:
594 EUR
 
 
 
 
   
CLUB SERENA BEACH 3 * - *
 

цена от:
741 EUR
 
 
 
 
   
WASHINGTON RESORT 5 * - *
 

цена от:
1000 EUR
 
 
 
 
   
MARY PALACE RESORT&SPA 4 * - *
 

цена от:
986 EUR
 
 
 
 
   
ARCANUS SIDE RESORT 5 * - *
 

цена от:
1132 EUR
 
 
 
 
   
DREAM WORLD RESORT HOTEL&SPA 4 * - *
 

цена от:
1056 EUR
 
 
 
 
   
VILLA SIDE RESIDENCE 5 * - *
 

цена от:
1199 EUR
 
 
 
 
   
SIDE ROYAL PALACE 5 * - *
 

цена от:
1161 EUR
 
 
 
 
   
MELISSA GARDEN APART 3 * - *
 

цена от:
692 EUR
 
 
 
 
   
TERRACE ELITE RESORT 5 * - *
 

цена от:
1006 EUR
 
 
 
 
   
TERRACE BEACH RESORT 5 * - *
 

цена от:
1504 EUR
 
 
 
 
   
CESARS RESORT SIDE 5 * - *
 

цена от:
1077 EUR
 
 
 
 
   
CRYSTAL ADMIRAL RESORT SUITES & SPA - 5*
 

цена от:
798 EUR
 
 
 
 
   
SENTIDO TURAN PRINCE (ex Residence) - 5*
 

цена от:
1252 EUR
 
 
 
 
   
CLUB HOTEL TURAN PRINCE WORLD - 5*
 

цена от:
1167 EUR
 
 
 
 
   
SUNIS ELITA BEACH RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
1112 EUR
 
 
 
 
   
LUNA BLANCA RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
1274 EUR
 
 
 
 
   
SUENO HOTELS BEACH SIDE - 5*
 

цена от:
1235 EUR
 
 
 
 
   
KAMELYA K CLUB - 5*
 

цена от:
1470 EUR
 
 
 
 
   
STARLIGHT RESORT - 5*
 

цена от:
1321 EUR
 
 
 
 
   
KAMELYA FULYA HOTEL - 5*
 

цена от:
1533 EUR
 
 
 
 
   
CRYSTAL SUNSET LUXURY RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
938 EUR
 
 
 
 
   
KAMELYA SELIN HOTEL - 5*
 

цена от:
1617 EUR
 
 
 
 
   
CRYSTAL PALACE LUXURY RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
1134 EUR
 
 
 
 
   
CRYSTAL SUNRISE QUEEN LUXURY RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
1155 EUR
 
 
 
 
   
BARUT HOTELS HEMERA RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
1666 EUR
 
 
 
 
   
BARUT ARUM - 5*
 

цена от:
1785 EUR
 
 
 
 
   
ROYAL TAJ MAHAL - 5*
 

цена от:
1525 EUR
 
 
 
 
   
ROYAL DRAGON HOTEL - 5*
 

цена от:
1525 EUR
 
 
 
 
   
ROYAL ALHAMBRA PALACE - 5*
 

цена от:
1525 EUR
 
 
 
 
   
BARUT SORGUN - 5*
 

цена от:
1946 EUR
 
 
 
 
   
BARUT CENNET & ACANTHUS - 4*
 

цена от:
1348 EUR
 
 
 
 
   
ALVA DONNA BEACH RESORT COMFORT - 5*
 

цена от:
1210 EUR
 
 
 
 
   
SIDE CROWN SERENITY - 5*
 

цена от:
686 EUR
 
 
 
 
   
SIDE CROWN SUNSHINE - 5*
 

цена от:
840 EUR
 
 
 
 
   
SIDE CROWN PALACE - 5*
 

цена от:
756 EUR
 
 
 
 
   
SIDE CROWN CHARM PALACE - 5*
 

цена от:
945 EUR
 
 
 
 
   
EUPHORIA PALM BEACH RESORT - 5*
 

цена от:
921 EUR
 
 
 
 
   
CLUB HOTEL NENA - 5*
 

цена от:
1170 EUR
 
 
 
 
   
HORUS PARADISE LUXURY RESORT & CLUB - 5*
 

цена от:
1316 EUR
 
 
 
 
   
AYDINBEY KING'S PALACE - 5*
 

цена от:
2284 EUR
 
 
 
 
   
BARUT B SUITES - 4*
 

цена от:
623 EUR
 
 
 
 
   
GRAND PRESTIGE HOTEL - 5*
 

цена от:
782 EUR
 
 
 
 
   
MARITIM SARAY REGENCY RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
973 EUR
 
 
 
 
   
RAMADA RESORT SIDE - 5*
 

цена от:
670 EUR
 
 
 
 
   
SILENCE BEACH RESORT - 5*
 

цена от:
1357 EUR
 
 
 
 
   
TUI MAGIC LIFE JACARANDA - 5*
 

цена от:
1357 EUR
 
 
 
 
   
CALIMERA KAYA SIDE - 5*
 

цена от:
1466 EUR
 
 
 
 
   
NASHIRA RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
1063 EUR
 
 
 
 
   
BONE CLUB SUNSET HOTEL & SPA - 5*
 

цена от:
903 EUR